Καλώς ορίσατε…

Σε ένα χώρο για μεγάλους ανθρώπους… Όχι με κριτήρια… Την ηλικία, Την τσέπη, Τα υλικά αγαθά, Την κοινωνική θέση και Την αναγνωρισημότητα από τα Μ.Μ.Ε. Αλλά με κριτήρια… Τις πνευματικές ικανότητες, Τη νοημοσύνη και Το συναίσθημα!!!

'Angel of Mind'

Τετάρτη, 5 Σεπτεμβρίου 2012

Με ένα χέρι και ένα πόδι συμμετέχει σε αγώνες μοτοσυκλέτας

Μια ιστορία - ύμνος στη δύναμη της ψυχής

«Αυτό που έχω να πω στους ανθρώπους με αναπηρία, είναι ότι αν έχουν ένα όνειρο, ένα πάθος, πρέπει οι ίδιοι να το κυνηγήσουν. Να το κάνουν πραγματικότητα, να βρουν τον τρόπο -κανένας δεν θα πραγματοποιήσει το όνειρό τους γι' αυτούς».

Μέχρι χτες δεν είχαμε ιδέα ποιος είναι ο Alan Kempster -όπως και οι περισσότεροι μοτοσυκλετιστές του κόσμου. Αφού όμως είδαμε αυτό το video, τον αναγορεύσαμε σε προσωπικό μας ήρωα. Ένας ζωντανός θρύλος, ο καλύτερος πρεσβευτής της ψυχικής δύναμης του ανθρώπου.

Ο Alan έμεινε στην κυριολεξία μισός στα 26 του χρόνια. Ένας μεθυσμένος οδηγός αυτοκινήτου έπεσε επάνω στη μοτοσυκλέτα του Alan και οι γιατροί αναγκάστηκαν να ακρωτηριάσουν το δεξί χέρι και πόδι του.

Οι περισσότεροι εκείνες τις στιγμές θα είχαν εγκαταλείψει και θα έκαναν τις πιο μαύρες σκέψεις… Όμως ο Alan όχι μόνον επέζησε αλλά πεισματικά επέμεινε και στα 48 του χρόνια επέστρεψε στη μοτοσυκλέτα για να εκπληρώσει το όνειρο που είχε από μικρός: να πάρει μέρος σε αγώνες μοτοσυκλέτας.

Αλλάζοντας τα χειριστήρια ώστε να μπορεί να ελέγχει τη μοτοσυκλέτα με τα υπόλοιπα μέλη του σώματός του ο Alan προσπάθησε να πείσει την τοπική λέσχη μοτοσυκλετιστών ότι είναι ικανός να συμμετάσχει και σε αγώνες.

Αφού κατάφερε να τους πείσει, κέρδισε την συμμετοχή τους στον πρώτο του αγώνα. Τρέχοντας με το νούμερο... 1/2!

Δείτε το video όπου ο Alan ξεχειλίζει από αισιοδοξία και δύναμη παρά την εμφανώς καταβεβλημένη του όψη. Η δύναμη που κρύβει στη ματιά του εξηγεί πώς κατάφερε να πραγματοποιήσει το όνειρό του. Ένας πραγματικός ήρωας της μάχης για τη ζωή.

Και από on board κάμερα όπου φαίνεται ο τρόπος που οδηγεί τη μοτοσυκλέτα τουΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου